KRD IG
18 lipca 2022
Obchody Dnia Dziecka podczas Pikniku „Poznaj Dobrą Żywność” „Polska smakuje”

26 czerwca 2022 na terenie Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu miał miejsce piknik „Poznaj Dobrą Żywność” „Polska smakuje”.  Stoisko KRD-IG miało strefy otwarte zadaszone częściowo parasolami, z atrakcjami dla dorosłych i dzieci, strefą prezentacji kulinarnych i degustacji przygotowanych potraw,  strefą VIP i strefą Chillout. Stoisko oznakowane zostało w dominującej tonacji biało-czerwonej z napisem POLSKI DRÓB.

Najważniejszą i najbardziej eksponowaną strefą była multimedialna strefa edukacyjna oraz strefa degustacyjna, o którą zadbał znany szef kuchni Artur Moroz przygotowując w strefie degustacji drobiu nowocześnie przyrządzone dania z tego gatunku mięsa. Uczestnicy opuszczający stoisko KRD-IG wychodzili z przekonaniem, że mięso drobiowe jest zdrowe i jest nieodłączonym elementem diety.

Najlepszym potwierdzeniem tego są przygotowane, przez jedną z młodszych uczestniczek stoiska polskiej branży drobiarskiej podczas Pikniku (ośmioletniej Oliwii), rymowanki o polskim drobiu, która na stoisku KRD-IG przysłuchując się prezentacji szefa kuchni podczas przygotowywania poczęstunku dla uczestników Pikniku i smakowania tych potraw, tak opisała (rękoma swojego dziadka) polski drób podczas tego wydarzenia:

https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2022/07/POLSKI-DROB-W-OCZACH-DZIECKA-1.pdf

https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2022/07/POLSKI-DROB-W-OCZACH-DZIECKA-2.pdf

 

facebook dobry drob linkedin dobry drob

Wyszukiwarka: