Korzyści z członkostwa
KRD-IG zaprasza do członkostwa w Izbie wszystkich przedsiębiorców branży drobiarskiej. Tylko łącząc siły możemy skutecznie zabiegać o nasze sprawy – a członkostwo w KRD-IG daje realną możliwość wpływu na krajowy rynek i warunki eksportu drobiu.
![Korzysci_1_s](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2020/08/Korzysci_1_s-e1597763823718.jpg)
Miej wpływ na wykorzystanie środków finansowych Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego
Fundusz Promocji Mięsa Drobiowego działa przy Krajowym Ośrodku Wsparcia Rolnictwa. Aktywnie wspiera branżę drobiarską poprzez finansowanie akcji promocyjnych o ogólnopolskim zasięgu. KRD-IG aktywnie korzysta ze wsparcia Funduszu, realizując szereg projektów promujących mięso drobiowe na rynku wewnętrznym, wspierających eksport oraz chroniących wizerunek branży. Rekomenduje także członków do jego prezydium. Członkostwo w KRD-IG zapewnia realną możliwość kształtowania wewnętrznego i zewnętrznego popytu na mięso oraz przetwory drobiowe, a także na budowanie wizerunku całej branży drobiarskiej.
Korzystaj ze zbiorów unikalnej wiedzy i wieloletniego doświadczenia ekspertów KRD-IG
W ciągu blisko 30 lat działalności KRD-IG stworzyło cenne kompendium wiedzy związanej z pełnym zakresem funkcjonowania branży drobiarskiej. Jest ono na bieżąco aktualizowane i poszerzane. Wśród specjalistów współpracujących z KRD-IG i zasiadających w komisjach Izby znalazło się wielu ekspertów z wieloletnim doświadczeniem teoretycznym i praktycznym. Jako członek KRD-IG zyskujesz dostęp do niepowtarzalnych zasobów wiedzy, między innymi w zakresie weterynarii, hodowli i chowu drobiu, utrzymywania wysokiej jakości produkcji, komunikacji oraz promocji.
![prv_KRDiG_MM024](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2020/10/prv_KRDiG_MM024.jpg)
![Korzysci_3](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2020/08/Korzysci_3-e1597763855767.jpg)
Uzyskaj dostęp do najświeższych i najrzetelniejszych informacji oraz badań rynkowych
KRD-IG zleca przeprowadzanie analiz i badań rynkowych. Nieustannie monitoruje wszystkie publikowane informacje na temat rynku drobiu w kraju i zagranicą. Dzięki temu w jej dyspozycji znajduje się największa baza statystyk i aktualności dotyczących branży. Członkowie KRD-IG zyskują nieograniczony dostęp do wszystkich raportów, badań i analiz gromadzonych przez KRD-IG.
Eksponuj swoje produkty na krajowych i zagranicznych targach branżowych
KRD-IG jest obecna na wszystkich najważniejszych targach i imprezach branży drobiarskiej w kraju i poza nim – między innymi SIAL oraz ANUGA. Każdy z członków KRD-IG może dołączyć do grona współwystawców i uczestniczyć w tych prestiżowych wydarzeniach na stoiskach branżowych Polskiego bądź Europejskiego Drobiu.
![P1049842m](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2021/12/P1049842m-scaled.jpg)
![globus_s](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2020/08/globus_s-e1597763873433.jpg)
Weź udział w zagranicznych misjach handlowych dedykowanych branży drobiarskiej
KRD-IG aktywnie poszukuje nowych rynków zbytu dla polskiego mięsa drobiowego. Angażuje się w misje handlowe, by nawiązać kontakty o najwyższym potencjale biznesowym. KRD-IG realizowało misje handlowe do Chin, Wietnamu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich oraz RPA. Każdy członek KRD-IG może zgłosić chęć uczestnictwa w tych wydarzeniach i stworzyć dla swojej działalności nowe perspektywy.
Zaangażuj się w bieżące inicjatywy KRD-IG i rekomenduj przyszłe projekty
KRD-IG realizuje wiele rozbudowanych projektów, od opiniowania aktów prawnych do kampanii edukacyjnych. Wszystko po to, by polska branża drobiarska mogła rosnąć w siłę. Członkostwo w KRD-IG zapewnia możliwości czynnego udziału w każdej z tych inicjatyw. Wszyscy członkowie mogą też rekomendować własne pomysły promujące branżę. Dzięki temu KRD-IG może wspomóc wiele aktywności związanych z rozwojem polskiego drobiarstwa.
![kartki_450px](https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2020/09/kartki_450px.jpg)
Kto może zostać
członkiem KRD-IG?
Członkowie Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej to:
Członkowie zwyczajni:
- Zakłady drobiarskie prowadzące ubój i przetwórstwo mięsa drobiowego, wytwórnie pasz
- Zakłady drobiarskie prowadzące tylko ubój lub tylko przetwórstwo, zakłady przetwórstwa jaj
- Fermy hodowlane, fermy reprodukcyjne drobiu, fermy towarowe produkcji żywca drobiu i jaj spożywczych
- Zakłady wylęgowe drobiu, zakłady przetwórstwa pierza
- Wojewódzkie, regionalne związki hodowców i producentów drobiu
Członkowie wspierający:
- Uczelnie, instytuty naukowe, osoby fizyczne, prawne z dużym naukowym dorobkiem w zakresie drobiarstwa
- Firmy produkujące na rzecz drobiarstwa
Członkowie honorowi
Członkami honorowymi mogą być osoby fizyczne zamieszkałe w Rzeczpospolitej Polskiej jak i poza jej granicami, które przyczynią się do jej rozwoju jak i do propagowania celów działania Izby Gospodarczej, poprzez wieloletnią pracę w organach oraz komisjach Izby lub w przypadku innego, istotnego zaangażowania się w sprawy Izby Gospodarczej.
Członkowie stowarzyszeni
Członkami stowarzyszonymi mogą być podmioty i osoby mające siedzibę poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej i które prowadzą działalność wymienioną w ust. 2 i 3 Statutu KRD-IG lub identyfikują się z celami Izby Gospodarczej.