KRD IG
15 czerwca 2017
Mięso drobiowe na Pikniku Poznaj Dobrą Żywność

Polskie produkty drobiowe są jednymi z najbardziej docenianych nie tylko w całej Unii Europejskiej, ale również w krajach trzecich. Podczas wielu spotkań, misji i wydarzeń KRD-IG wraz ze swoimi członkami promuje zalety mięsa drobiowego, podkreślając jego rolę w zrównoważonej diecie. Drób jest jednym z głównych elementów menu osób aktywnych, dlatego też podczas Pikniku Poznaj Zdrową Żywność KRD-IG zachęcała do spożywania drobiu i łączenia jego konsumpcji z aktywnością fizyczną i byciem „fit”.

„W ciągu kilku ostatnich lat zwiększyła się moda na zdrowy styl życia, na który składa się odpowiednio zbilansowana dieta, a także stała aktywność fizyczna, przyczyniająca się do poprawy naszej kondycji i sylwetki. Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, kreując nowy wizerunek konsumenta drobiu, jako człowieka aktywnego i świadomego tego, co je. Dlatego też jednym z naszych zadań jest informowanie społeczeństwa, o tym że polski drób, będący nr 1 w Europie, charakteryzuje się wysoką jakością i bezpieczeństwem produktu” – komentuje Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej.

Podczas sobotniego pikniku na stoisku KRD-IG odwiedzający mogli spędzić czas w strefie aktywności fizycznej, gdzie znajdowały się m.in. przyrządy do ćwiczeń dla dzieci i dorosłych. Dla miłośników „strzelania” przygotowano bramki i piłki, a także zestawy tarcz i rzutek. Dodatkową atrakcją było stanowisko z urządzeniem do pomiaru siły mięśni oraz żyroskop. Ogromnym zainteresowaniem cieszyła się ścianka wspinaczkowa dla dzieci i dorosłych. Nad bezpieczeństwem uczestników czuwali profesjonalni instruktorzy. Z kolei o dietę uczestników zadbał znany szef kuchni Artur Moroz, który dla tych, którzy zdecydowali się spalić trochę kalorii przygotował nowocześnie przyrządzone dania z drobiu. Uczestnicy opuszczający stoisko KRD-IG wychodzili z przekonaniem, że mięso drobiowe jest nieodłączonym elementem diety osób dbających o zdrowie poprzez aktywność fizyczną.

Pozostałe
Aktualności
Stan ognisk grypy ptaków w Polsce
16 stycznia 2024

Stan ognisk grypy ptaków w Polsce...

Czytaj
9 paradoksów strategii „Od pola do stołu”
25 marca 2021

9 paradoksów strategii „Od p...

Czytaj
9 stycznia 2025

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „SKŁADKI DO M...

Czytaj
Ograniczenia importowe
31 grudnia 2024

Ograniczenia importowe...

Czytaj
30 grudnia 2024

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA WDROŻENIE 3-LETNIEGO PROGRAMU INFO...

Czytaj
23 grudnia 2024

European poultry: a sustainable choice Europejski drób: zrównoważ...

Czytaj
WYBÓR WYKONAWCY PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „POLSKI DRÓB W CHINACH, CZYLI PROMOCJA POLSKIEGO MIĘSA DROBIOWEGO PODCZAS TARGÓW SIAL CHINA”
20 grudnia 2024

WYBÓR WYKONAWCY PROJEKTU (ZADANIA)...

Czytaj
ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „POLSKI DRÓB W CHINACH, CZYLI PROMOCJA POLSKIEGO MIĘSA DROBIOWEGO PODCZAS TARGÓW SIAL CHINA”
6 grudnia 2024

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJE...

Czytaj
Indyk ma wiele do dania – podsumowanie października 2024
28 listopada 2024

Indyk ma wiele do dania – podsumo...

Czytaj
SIAL Paris 2024 – wydarzenie, na którym nie mogło nas zabraknąć!
31 października 2024

SIAL Paris 2024 – wydarzenie,...

Czytaj
Indyk ma wiele do dania – podsumowanie września 2024
31 października 2024

Indyk ma wiele do dania – pod...

Czytaj
facebook dobry drob linkedin dobry drob

Wyszukiwarka: