Eksport / import z Unii Europejskiej
Listy zakładów uprawnionych do wprowadzania produktów pochodzenia zwierzęcego na rynek UE oraz rynek krajowy
Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004:
Sekcja 0 – Ogólny zakres działalności zakładu
Sekcja I – Mięso kopytnych udomowionych
Sekcja II – Mięso drobiowe i zajęczaki
Sekcja III – Mięso zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych
Sekcja V – Mięso mielone, surowe wyroby mięsne i mięso odkostnione mechanicznie
Sekcja VII – Żywe mięczaki dwuskorupowe
Sekcja VIII – Produkty rybołówstwa
Sekcja IX – Surowe mleko i produkty mleczne
Sekcja X – Jaja i produkty jajeczne
Sekcja XI – Żabie udka i ślimaki
Sekcja XII – Tłuszcze zwierzęce i skwarki
Sekcja XIII – Przetworzone żołądki, pęcherze i jelita
Sekcje mięsne ((I, II, III, IV, V, VI, XII, XIII)
Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004
Wykaz zakładów zarejestrowanych, zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE oraz nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych zarejestrowanych zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE.
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE
Wywóz z Polski poza UE
Zwierzęta i materiał biologiczny
Pasze i uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego oraz produkty pochodne
Wykaz weterynaryjnych świadectw zdrowia w eksporcie do krajów trzecich