Światowe spotkanie branży spożywczej, czyli targi SIAL Paris, to międzynarodowe targi żywności, które zgromadziły w jednym miejscu i czasie innowacyjnych przedstawicieli światowej branży spożywczej, udostępniając jednocześnie wyjątkową przestrzeń do wymiany doświadczeń, debat i dzielenia się opiniami na temat wyzwań, trendów i dobrych praktyk branży. Wśród wystawców na targach SIAL, nie zabrakło przedstawicieli polskiej branży drobiarskiej, którzy na wspólnym stoisku POLISH POULTRY zaprezentowali swoją ofertę eksportową.
W tegorocznej edycji targów IFE udział wzięło 19 firm z branży drobiarskiej. Obecność KRD-IG na największych międzynarodowych targach spożywczych SIAL w Paryżu jest stałym już elementem działań promocyjnych. Z uwagi na brak możliwości realizacji w pierwotnie zakładanym terminie, spowodowanej sytuacją epidemiologiczną na świecie (październik 2020) targi odbyły się z dwuletnim odroczeniem.
Stoisko polskiej branży drobiarskiej „POLISH POULTRY” obrandowane zostało marką „Polska smakuje”. Wspólne stoisko umożliwiło 19 firmom aktywną obecność na targach i nawiązanie cennych kontaktów biznesowych.
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA DROBIOWEGO