26 czerwca 2022 na terenie Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu miał miejsce piknik „Poznaj Dobrą Żywność” „Polska smakuje”. Stoisko KRD-IG miało strefy otwarte zadaszone częściowo parasolami, z atrakcjami dla dorosłych i dzieci, strefą prezentacji kulinarnych i degustacji przygotowanych potraw, strefą VIP i strefą Chillout. Stoisko oznakowane zostało w dominującej tonacji biało-czerwonej z napisem POLSKI DRÓB.
Najważniejszą i najbardziej eksponowaną strefą była multimedialna strefa edukacyjna oraz strefa degustacyjna, o którą zadbał znany szef kuchni Artur Moroz przygotowując w strefie degustacji drobiu nowocześnie przyrządzone dania z tego gatunku mięsa. Uczestnicy opuszczający stoisko KRD-IG wychodzili z przekonaniem, że mięso drobiowe jest zdrowe i jest nieodłączonym elementem diety.
Najlepszym potwierdzeniem tego są przygotowane, przez jedną z młodszych uczestniczek stoiska polskiej branży drobiarskiej podczas Pikniku (ośmioletniej Oliwii), rymowanki o polskim drobiu, która na stoisku KRD-IG przysłuchując się prezentacji szefa kuchni podczas przygotowywania poczęstunku dla uczestników Pikniku i smakowania tych potraw, tak opisała (rękoma swojego dziadka) polski drób podczas tego wydarzenia:
https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2022/07/POLSKI-DROB-W-OCZACH-DZIECKA-1.pdf
https://krd-ig.com.pl/wp-content/uploads/2022/07/POLSKI-DROB-W-OCZACH-DZIECKA-2.pdf