Eksport / import
z Unii Europejskiej
Listy zakładów uprawnionych do wprowadzania produktów pochodzenia zwierzęcego na rynek UE oraz rynek krajowy
Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004:
Sekcja 0 – Ogólny zakres działalności zakładu
Sekcja I – Mięso kopytnych udomowionych
Sekcja II – Mięso drobiowe i zajęczaki
Sekcja III – Mięso zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych
Sekcja IV – Dziczyzna
Sekcja V – Mięso mielone, surowe wyroby mięsne i mięso odkostnione mechanicznie
Sekcja VI – Produkty mięsne
Sekcja VII – Żywe mięczaki dwuskorupowe
Sekcja VIII – Produkty rybołówstwa
Sekcja IX – Surowe mleko i produkty mleczne
Sekcja X – Jaja i produkty jajeczne
Sekcja XI – Żabie udka i ślimaki
Sekcja XII – Tłuszcze zwierzęce i skwarki
Sekcja XIII – Przetworzone żołądki, pęcherze i jelita
Sekcja XIV – Żelatyna
Sekcja XV – Kolagen
Sekcja XVI – Wysoko rafinowany siarczan chondroityny, kwas hialuronowy, inne produkty z hydrolizowanych chrząstek, chitozan, glukozamina, podpuszczka, karuk i aminokwasy
Sekcje mięsne ((I, II, III, IV, V, VI, XII, XIII)
Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004
Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004, korzystających z krajowych środków dostosowujących, o których mowa w art. 13 ust. 3 rozp. 852/2004 oraz art. 10 ust. 3 ww. rozporządzenia 853/2004
Wykaz zakładów zarejestrowanych, zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE oraz nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych zarejestrowanych zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE.
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE
Wywóz z Polski poza UE
Żywność
Zwierzęta i materiał biologiczny
Pasze i uboczne produty pochodzenia zwierzęcego oraz produkty pochodne
Wykaz weterynaryjnych świadectw zdrowia w eksporcie do krajów trzecich