Eksport / import

z Unii Europejskiej

Listy zakładów uprawnionych do wprowadzania produktów pochodzenia zwierzęcego na rynek UE oraz rynek krajowy

Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004:

Sekcja 0 – Ogólny zakres działalności zakładu

Sekcja I – Mięso kopytnych udomowionych

Sekcja II – Mięso drobiowe i zajęczaki

Sekcja III – Mięso zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych
Sekcja IV – Dziczyzna
Sekcja V – Mięso mielone, surowe wyroby mięsne i mięso odkostnione mechanicznie
Sekcja VI – Produkty mięsne
Sekcja VII – Żywe mięczaki dwuskorupowe
Sekcja VIII – Produkty rybołówstwa
Sekcja IX – Surowe mleko i produkty mleczne
Sekcja X – Jaja i produkty jajeczne
Sekcja XI – Żabie udka i ślimaki
Sekcja XII – Tłuszcze zwierzęce i skwarki
Sekcja XIII – Przetworzone żołądki, pęcherze i jelita
Sekcja XIV – Żelatyna
Sekcja XV – Kolagen
Sekcja XVI – Wysoko rafinowany siarczan chondroityny, kwas hialuronowy, inne produkty z hydrolizowanych chrząstek, chitozan, glukozamina, podpuszczka, karuk i aminokwasy
Sekcje mięsne ((I, II, III, IV, V, VI, XII, XIII)

Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004

Wykaz zakładów zatwierdzonych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004, korzystających z krajowych środków dostosowujących, o których mowa w art. 13 ust. 3 rozp. 852/2004 oraz art. 10 ust. 3 ww. rozporządzenia 853/2004

Wykaz zakładów zarejestrowanych, zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE oraz nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE

Wykaz ferm jaj  konsumpcyjnych zarejestrowanych zgodnie z dyrektywą 2002/4/WE.
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych nieobjętych dyrektywą 2002/4/WE

Wywóz z Polski poza UE

Żywność

Zwierzęta i materiał biologiczny

Pasze i uboczne produty pochodzenia zwierzęcego oraz produkty pochodne

Wykaz weterynaryjnych świadectw zdrowia w eksporcie do krajów trzecich