kalendarzWitaj dziś jest czwartek, 14 grudnia 2017 r.   Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny dodaj do ulubionychdodaj do ulubionychenglish versionenglish version



forum
stronę odwiedziło:
2135374 osób

Informacja o Krajowej Radzie Drobiarstwa - Izbie Gospodarczej w Warszawie

Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza w Warszawie powstała 11 marca 1998r.

Aktualnie do KRD-IG należy ponad 80 podmiotów gospodarczych, reprezentujących hodowlę, reprodukcję, wylęgi, produkcję towarową drobiu i jaj, przetwórstwo mięsa drobiowego i jaj, zbyt drobiu i przetworów mięsa drobiowego, oraz produkcję pasz dla drobiu.

Członkami KRD-IG są m.in. Uniwersytety Rolnicze, związki hodowców i producentów drobiu, zakłady przetwórcze mięsa drobiowego, wytwórnie pasz oraz indywidualni hodowcy i producenci drobiu.

Celem działalności Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej jest m.in. dalszy rozwój i unowocześnianie polskiego drobiarstwa, ochrona interesów hodowców i producentów drobiu oraz przetwórców mięsa drobiowego, ich integracja, reprezentowanie krajowego drobiarstwa wobec władz państwowych.

Członkowie KRD - IG realizują około 70 % produkcji żywca drobiu, a w uboju i przetwórstwie mięsa drobiowego około 80% produkcji krajowej.

KRD-IG jest członkiem:
a. v. e. c.   - Europejskiego Stowarzyszenia Producentów, Importerów i Eksporterów Mięsa Drobiowego z siedzibą w Kopenhadze (od 2005),
CLITRAVI - Europejskej Organizacji Sektora Przetwórstwa Mięsa  z siedzibą w Brukseli (od 2011),
- ELPHA      - Europejskiego Stowarzyszenia Żywca Drobiowego i Jaj Wylęgowych z siedzibą w Brukseli (2015),
WPSA       - Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej PB WPSA (od 2008)
- FGŻ          - Federacji Gospodarki Żywnościowej RP z siedzibą w Warszawie (od 2008).
 

Prezesem KRD-IG jest Rajmund Paczkowski.

Zapraszamy do przystąpienia w poczet członków naszej Izby.

Tylko wspólnie możemy zabiegać o nasze sprawy.

Informacja o członkostwie

Copyright © 2009 Krajowa Rada Drobiarstwa
Projektowanie stron Toruń