kalendarzWitaj dziś jest piątek, 23 sierpnia 2019 r.   Imieniny: Apolinarego, Miły, Róży dodaj do ulubionychdodaj do ulubionychenglish versionenglish version



forum
stronę odwiedziło:
2743544 osób

Aktualności branżowe

archiwum aktualnośći

The National Poultry Council – Chamber of Commerce (KRD-IG) invites to submit offers for the purchase of space for IFE London 2019 trade fair, under the program: „PROMOTION OF POLISH POULTRY AND ITS PREPARATIONS AT IFE 2019”.

 
więcej

Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza zaprasza do przygotowania i przedstawienia oferty na zakup powierzchni wystawienniczej na targach IFE Londyn 2019, w ramach projektu pt. " Promocja polskiego drobiu i jego przetworów na targach IFE 2019".

 
więcej

W nawiązaniu do Zapytania ofertowego dotyczącego projektu (zadania) pt.: „Promocja polskiego drobiu i jego przetworów na targach IFE 2019”, zamieszczonego na stronie www.krd-ig.com.pl w dniu 18.01.2019 r., Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza UNIEWAŻNIA przedmiotowe Zapytanie ofertowe.

więcej
Warszawa, 21 stycznia 2019 r. 
 
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA WDROŻENIE 2-LETNIEGO PROGRAMU INFORMACYJNO-PROMOCYJNEGO DOTYCZĄCEGO MIĘSA INDYCZEGO PN. „INDYK Z EUROPY – POD SKRZYDŁAMI JAKOŚCI” („TURKEY FROM EUROPE – UNDER THE WINGS OF QUALITY”) NA RYNKACH POLSKI, NIEMIEC I REPUBLIKI CZESKIEJ.
 
Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza z siedzibą w Warszawie, przy ul. Czackiego 3/5 zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu przetargowym, mającym za zadanie wyłonić podmiot, który wdroży w/w Program informacyjno- promocyjny.
 
więcej

Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza zaprasza do przygotowania i przedstawienia oferty dotyczącej projektu (zadania) pt. „Promocja polskiego drobiu i jego przetworów na targach IFE 2019”.

więcej
Łukasz Dominiak Przewodniczącym Grupy Dialogu Społecznego ds. Drobiu i Jaj  przy Komisji Europejskiej
Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej (KRD-IG), został wybrany na Przewodniczącego Grupy Dialogu Społecznego ds. Drobiu i Jaj (Civil Dialogue Group Animal Products: Poultry and Eggs), stanowiącej oficjalne ciało doradcze Komisji Europejskiej w zakresie sektora produkcji mięsa drobiowego oraz jaj wylęgowych i konsumpcyjnych. Grupa ta zrzesza wszystkich reprezentantów łańcucha produkcji drobiarskiej na szczeblu unijnym. W jej skład wchodzą m.in. przedstawiciele hodowców i producentów drobiu stowarzyszeni w Copa-Cogeca, reprezentanci sektora uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego oraz jaj zrzeszeni w a.v.e.c. oraz EUWEP, a także członkowie europejskich organizacji handlowych, konsumenckich czy ochrony praw zwierząt. Nowy przewodniczący podczas pierwszego spotkania z uczestnikami Grupy omówił najistotniejsze problemy występujące aktualnie w branży drobiarskiej. Przedstawił również plan działań, jakie zamierza realizować w ciągu dwuletniej kadencji, aby m.in. poprzez efektywną współpracę z Komisją Europejską chronić i wspierać
rozwój unijnego sektora drobiarskiego.
więcej

Najpiękniejsze okazy drobiu zostały zaprezentowane przez polskich hodowców na stoisku wystawienniczym Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej (KRD-IG), przygotowanym w ramach Narodowej Wystawy Rolniczej. Ekspozycję ptaków oraz stoisko informacyjne poświęcone rozwojowi rodzimego drobiarstwa odwiedzili Prezydent RP Andrzej Duda oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jan Krzysztof Ardanowski. 

więcej
NOWY PRZEDSTAWICIEL KRD-IG W ZARZĄDZIE EUROPEJSKIEJ ORGANIZACJI a.v.e.c.

Podczas tegorocznego Zgromadzenia Ogólnego a.v.e.c., które odbyło się w Wiedniu w dniach 27-29 września, z pełnienia funkcji wiceprezesa zarządu tej organizacji zrezygnował Piotr Kulikowski, Prezes Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej (KRD-IG). Na swoje miejsce, jako reprezentanta polskiej branży drobiarskiej, wskazał dr. hab. Zbigniewa Idziaszka – Dyrektora Zarządzającego firmy IKO, należącej od wielu lat do KRD-IG i będącej  jednym z wiodących eksporterów mięsa drobiowego w Polsce.

więcej
ŻYWIENIE DROBIU W OPARCIU O BIAŁKO KRAJOWE JAKO ALTERNATYWA DLA SOI POCHODZĄCEJ Z IMPORTU. KRD-IG ORAZ KZPRIRB PODPISAŁY POROZUMIENIE

1 października 2018 r. odbyło się uroczyste podpisanie porozumienia między Krajową Radą Drobiarstwa – Izbą Gospodarczą (KRD-IG) a Krajowym Zrzeszeniem Producentów Rzepaku  i Roślin Białkowych. Porozumienie dotyczy m.in. prowadzenia wspólnych działań w zakresie wykorzystania w żywieniu drobiu rzepaku oraz śruty rzepakowej jako znakomitej alternatywy dla soi pochodzącej z importu. Ceremonii towarzyszyła debata z udziałem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jana Krzysztofa Ardanowskiego, koncentrująca się na potrzebie poszukiwania nowych rozwiązań w żywieniu drobiu w kontekście zrównoważonego rozwoju polskiego rolnictwa. Spotkanie było pierwszym krokiem do realizacji projektu, który zapewni Polsce tzw. bezpieczeństwo białkowe, czyli możliwość wykorzystywania w żywieniu drobiu białka z krajowych upraw.

więcej
CHIŃSKI RYNEK PONOWNIE OTWARTY DLA POLSKIEGO DROBIU

25 września w godzinach popołudniowych Główny Lekarz Weterynarii, Paweł Niemczuk, poinformował o ponownym otwarciu Chin dla pięciu polskich zakładów drobiarskich oraz jednej chłodni składowej, posiadających uprawnienia do eksportu na tamtejszy rynek. Wydarzenie to jest jednym z najbardziej znaczących sukcesów polskiej branży drobiarskiej na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy.

więcej
archiwum aktualnośći
Copyright © 2009 Krajowa Rada Drobiarstwa
Projektowanie stron Toruń