kalendarzWitaj dziś jest sobota, 24 czerwca 2017 r.   Imieniny: Danuty, Jana, Janiny dodaj do ulubionychdodaj do ulubionychenglish versionenglish version



forum
stronę odwiedziło:
1973085 osób

Aktualności branżowe

archiwum aktualnośći

Jak informują analitycy BGŻ, od co najmniej dekady obserwujemy utrzymanie się dynamicznego wzrostu produkcji. Jak podaje IERiGŻ, również w 2013 r. produkcja drobiu charakteryzowała się wysokim, ponad 6-procentowym tempem wzrostu do poziomu ok. 1685 mln ton. Jednocześnie w  zeszłym roku obserwowaliśmy wyhamowanie eksportu do poziomu 8 proc. w  relacji rocznej.

więcej

Jesteśmy zaniepokojeni pojawiającymi się ograniczeniami eksportowymi dla sektora drobiarskiego, dotyczącymi uzyskiwania świadectw zdrowia przez producentów przy wysyłce mięsa drobiowego, jak również np. piskląt, poza Unię Europejską - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa.

więcej

Zakłady przemysłu drobiarskiego zatrudniające 50 i więcej stałych pracowników, wytworzyły w grudniu 2013 r. ok. 155 tys. ton mięsa drobiowego, tj. o 4,3% mniej niż przed miesiącem, ale o 16,5% więcej niż przed rokiem – podaje Grzegorz Dybowski z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

więcej

Eksport produktów drobiowych z państw UE w okresie od stycznia do listopada 2013 r. osiągnął poziom 1.328 tys. ton, o 1 proc. wyższy od notowanego w tym samym okresie 2012 r. - wynika z danych Biura Analiz i  Programowania ARR.

więcej

Przeciętne ceny zbytu tuszek kurcząt były w styczniu 2014 r. o 2,6% mniejsze, a indyków o 4,6% większe niż przed rokiem. Ceny detaliczne kurcząt patroszonych zmalały średnio w 2013 r. o 0,3% w relacji do poprzedniego roku – poinformował Grzegorz Dybowski z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

więcej
więcej

Dnia 2 lutego 2014 ruszyła II fala kampanii promocyjnej przetworów drobiowych pod hasłem "Drobiowe Przysmaki", będąca kontynuacją ubiegłorocznej, wiosennej edycji. Kampania TV obejmuje emisje we wszystkich stacjach ogólnopolskich oraz kanałach niszowych, docierając do ponad 90% Polaków. Emisja kontynuowana będzie nieprzerwanie do 30 marca b.r.
Zapraszamy do obejrzenia spotu.

 

więcej
więcej

Debata pt. „Jakość żywności gwarantowana Systemami QAFP i QMP”,odbyła się 7.02.2014 r. w Polskiej Agencji Prasowej. Jednym z uczestników debaty był Pan Prezes Rajmund Paczkowski, prezes zarządu KRD-IG.

więcej
więcej
archiwum aktualnośći
Copyright © 2009 Krajowa Rada Drobiarstwa
Projektowanie stron Toruń