kalendarzWitaj dziś jest niedziela, 20 sierpnia 2017 r.   Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela dodaj do ulubionychdodaj do ulubionychenglish versionenglish version



forum
stronę odwiedziło:
2023753 osób

Aktualności branżowe

archiwum aktualnośći

Produkcja jaj kurzych w 2013 roku wzrosła o 5,3 proc. w stosunku do 2012 roku i wyniosła 10 041,9 mln sztuk - wynika z danych GUS.

więcej
więcej
więcej

W lipcu Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza rozpoczęła akcję informacyjną, która zaprezentuje konsumentom zalety pakowanego mięsa drobiowego. Kampania będzie prowadzona m. in. w sieci handlowej Tesco. 

więcej
więcej

Po raz jedenasty w Warszawie odbyło się najważniejsze święto polskiej żywności. W sobotę 14 czerwca 2014 roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało piknik z programem Poznaj Dobrą Żywność.

 

więcej
więcej
więcej

KRD–IG przygotowała konferencję pt.: „Problematyka pH mięsa z kurczaków pozyskiwanego w produkcji wielkoprzemysłowej”, która odbyła się 20 maja. Jej uczestnikami byli przedstawiciele firm drobiarskich, w większości tych, które wdrożyły i realizują System Jakości QAFP.

więcej

W krajach Unii Europejskiej w 2013 roku utrzymywane było 380,5 miliona kur niosek, z czego 57,4% w klatkach wzbogaconych, 12,2% na wolnym wybiegu, 26,4% na ściółce oraz 3,8% w systemie ekologicznym.

więcej
archiwum aktualnośći
Copyright © 2009 Krajowa Rada Drobiarstwa
Projektowanie stron Toruń